Šokolādes čia pudiņš
Varbūt jau esi pamēģinājis šo pudiņu – https://esilaimigs.lv/index.php/2020/03/26/cia-seklu-pudins/. Šis tapa pēc klasiskā čia pudiņa, eksperimentējot ar garšām, jo man kā vienmēr gribas visu pēc iespējas šokolādīgāk.
Sastāvdaļas diviem saldā trauciņiem:
- vidēji liels banāns;
- 4 ēdamkarotes čia sēklas;
- mandeļu piens (180 ml jeb nepilna glāze/krūze);
- 1 ēdamk. kakao pulvera;
- 1 pilnu mazo bļodiņu saldētas zemenes un avenes mērcei (var arī svaigus).
Pagatavošana:
- Iepriekšējā dienas vakarā:
- Samīca banānu ar dakšiņu, pievieno čia;
- Pienu sablenderē kopā ar kakao un sajauc kopā ar banānu un čia.
- Masu ievieto trauciņos, apklāj ar foliju un liek ledusskapī.
- Saldētās zemenes un avenes ieliek trauciņā un arī ieliek ledusskapī, lai tie nebūtu tik auksti. Vasarā, ja gribas masu kā saldējumu, var arī šo nedarīt.
- Nākamajā rītā jau pudiņš ir gatavs. Sablenderē zemenes un avenes un ielej kā mērci pa virsu pudiņam.