Siltie salāti ar sparģeļiem
Kad esi šīs sastāvdaļas ēdis jau vairākas reizes un gribu uztaisīt ko citādāku – šī recepte būs īstā. Kopā tas viss garšo – nu dikti labi. Lai skats būtu daiļāks, labāk izmantot zaļos sparģeļus.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze kvinoja;
- puravs;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 paka sparģeļu;
- 1 bundža brūnās pupiņas vai vārītas;
- sauja pētersīļu;
- 3 ēdamk. citrona sulas;
- 1/2 ēdamk. kļavu sīrups;
- sāls, pipari;
- eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
- Nomazgā kvinoju, uzliek vārīties 1:2 ar ūdeni, pievieno sāli/buljonu garšai un vāra līdz beidzās ūdens;
- Sagriež puravu un sakapā ķiploku un apcepj uz pannas 5 minūtes uz nelielas uguns, pievienojot sāli un piparus;
- Pievieno sparģeļus un cepj līdz sparģeļi mīksti (kā sagatavot cepšanai skat. šeit –> https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/pavasara-kraukski-spargeli-ka-tos-pareizi-notirit-un-pagatavot.d?id=45744850 )
- Pievieno pupiņas, pētersīļus, nedaudz apcepj un pievieno citrona sulu, kļavu sīrupu un vēl sāli pēc garšas.
- Kad viss gatavs, sajauc kopā un salāti gatavi.