Puķitto jeb ziedkāpostu risotto

Ja Tev ir mājās dārzeņu griezējs vai Tu zini, kā iegūt ziedkāpostu rīsus, tad paliec, jo recepte ir lielisks rīsu aizvietotājs. Ekspektācijas bija daudz zemākas, bet garša ir patiesi lieliska.

Sastāvdaļas (2 personām):

  • Ziedkāposts;
  • 1 paprika;
  • 1 liels sīpols;
  • 200 g turku zirņi (vārīti);
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 10 g loku;
  • 1 tējk. saldā paprika;
  • šķipsna sāls;
  • 1 ēdamk. kaltētu sīpolu;
  • 1 ēdamk. garšaugu maisījums (Anniņa tumši zaļā paciņa ies lieliski klāt).

Pagatavošana

  1. Izmantojot dārzeņu griezēju, sasmalcina ziedkāpostu;
  2. Sakapā sīpolu, sagriež papriku mazos gabalos un apcep uz pannas, kamēr mīksti, lietojot tikai ūdeni un vislaik apmaisot;
  3. Kad sīpols, paprika gatavi, tad pievieno ziedkāpostu un sutina, kamēr mīksti (ja deg klāt, lej nedaudz ūdeni);
  4. Pievieno garšvielas, iespiež ķiploku daiviņas un pievieno zirņus, maisa līdz viss ir silts;
  5. Pasniedz, uzkaisot lociņus.


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *