Kabaču – pupiņu tortilja

Tortiljas mūsu mājās ir mīļākais ēdiens, tāpēc klāt jauna tortilju recepte. Vēl viens gards veids, kā izmantot kabačus uzturā, kad tie jau ir traki par daudz.

Sastāvdaļas (6 personām):

  • 1 sakapāts sarkanais sīpols;
  • 2 daiviņas sakapāta ķiploka;
  • 1 sakapāts čilī pipars;
  • 2 vidēja izmēra sakapāti sīpoli;
  • 1 vidējs tomāts, sagriezts;
  • 1 sagriezts cukini/kabacis;
  • 3 glāzes vārītas vai 2 bundžas nesālītas sarkanās pupiņas;
  • 1 ēdamk. kajēnas piparu;
  • 1 tējk. kumīna;
  • 2 ēdamk. koriandra;
  • paciņa pilngraudu tortiljas;
  • romiešu vai iceberg salāti;
  • 1 avokado;
  • salsas tomātu mērce.

Pagatavošana:

  1. Uzsilda 1/8 glāzes ūdeni pannā, pievieno sīpolu, ķiploku un čilī piparu, sautē 3 minūtes. Pievieno tomātu, kabaci/cukini, uzliek vāku un sautē vēl kādas 5 minūtes vai līdz kabacis ir mīksts. Pievieno pupiņas, garšvielas (piparus, kumīnu, koriandru), samaisa, pievieno vēl ūdeni, ja nepieciešams un sautē vēl 10 minūtes.
  2. Izmantojot stampu vai karotes aizmuguri, samīca nedaudz masu.
  3. Izsmērē, ieliek pa karotei masu katrā tortiljā (tā, lai var aizvērt ciet), pievieno salātlapu, avokado šķēli, salsas karoti un aizloka ciet.

Labu apetīti!



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *