Zaļumu mērce ar tofu

Ja esi nesen sācis ēst uz augu valsts produktu bāzētu uzturu, tad noteikti meklē mērcīti, kuru var izmantot arī kā klasisko dārzeņu uzkodu plates mērcīti… Šī ir īstā. Pirmoreiz pamēģināju un šī noteikti būs uz palikšanu ikdienā.

Sastāvdaļas (4 porcijas):

  • 170 g tofu;
  • 3 dateles bez kauliņiem;
  • 1 daiviņa nomizota ķiploka;
  • 1/4 glāze sakapātu lociņu;
  • 3 ēdamk. ūdens;
  • 1 ēdamk. svaigi sakapātu diļļu;
  • 1 ēdamk. svaigi sakapātu pētersīļu;
  • 2 ēdamk. svaigi spiestas citrona sulas;
  • 1 tējk. sojas mērces ar zemu nātrija saturu;
  • šķipsna kajēnas piparu (pēc izvēles).

Pagatavošana: Visu sablenderē un mērce gatava. Var nedaudz vairāk pievienot ūdeni, ja gribas šķidrāku konsistenci. Pasniedz vienkārši kā uzkodu mērci vai kopā ar salātiem, vai arī jebko citu, kas ienāk prātā.



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *